• KAPSZULA ENDOSZKÓPIA – TÜKRÖZÉS ENDOSZKÓP NÉLKÜL

    A kapszula endoszkópia a fájdalommentes tápcsatornai szűrés új lehetősége!

A fájdalommentes tápcsatornai szűrés új lehetősége, hagyományos endoszkópia (tükrözés) helyett kapszula endoszkópia! A kapszula endoszkópia egy olyan modern vizsgálati módszer, mely során az endoszkópos (tükrözéses) vizsgálathoz hasonló minőségű képet kapunk az előbbi kellemetlenségei nélkül, azaz nincs fájdalom, vagy fertőzésveszély, és nincs szükség altatásra és levegő befúvásra sem.

Az egyszer használatos kapszula bárki számára könnyedén lenyelhető hiszen mérete alig 24mm x 11mm. A kapszula endoszkópban lévő mini kamera másodpercenként 2-4 képet készít a tápcsatorna belsejéről, és ezt a képet sugározza egy vevő számára antennákon keresztül, melyek páciensünk testére vannak ragasztva. Pácienseink a kapszula lenyelése után hotelszobánk kényelmében pihenve várják meg a vizsgálat végét (általában 6 óra).

A vizsgálatokat hazánkban egyedülállóan nagy számban és a legnagyobb gyakorlati tapasztalattal végezzük. Rendelkezésre áll a nyelőcső, a vékonybél és a vastagbél kapszula endoszkópia is!

“A kapszula endoszkóppal nincs fájdalom, vagy fertőzésveszély, és nincs szükség altatásra és levegő befúvásra sem.”

A kapszula endoszkópos vizsgálatáról egyre nagyobb számú tudományos adat és publikáció gyűlik az elmúlt 2-3 évben. Ezt a beteget nem terhelő, noninvazív vizsgálatot egyértelműen hatékonynak és ígéretesnek tartják a szakemberek a tápcsatornai betegségek és különösen a polypok, daganatok diagnózisában, elsősorban olyan betegekben, akik visszautasítják a hagyományos endoszkópiát (félnek tőle), vagy az esetükben nem kivitelezhető illetve nem javasolt. A legfrissebb adatok szerint a kapszula endoszkópos vizsgálat a hagyományos vastagbéltükrözéssel összevetve a betegek 93%-ában azonos diagnózist adott. Várhatóan a legfontosabb indikációs területek a vastagbél polyp és daganat szűrése, a gyulladásos bélbetegségek és a vastagbél diverticolosis illetve diverticulitis lehetnek.

Gyomortükrözés helyett?

A kapszula endoszkópia kiválóan alkalmas általános tápcsatornai szűrővizsgálatra, azonban nem helyettesíti teljes mértékben a hagyományos tükrözést, mivel a tápcsatorna bizonyos szakaszairól csak részleges információk nyerhetők, és szövettani mintavételre egyelőre nem alkalmas.

Amennyiben tükrözéses vizsgálat vár Önre, de fenntartásai vannak a hagyományos endoszkóppal végzett vizsgálatokkal kapcsolatban, akkor keresse fel klinikánkat, kellemes környezetben, fájdalommentesen, endoszkóp nélkül végezzük el a vizsgálatot! A vizsgálat idejére hotelszobát biztosítunk.

Több leírás és információ található a Kapszula Endoszkópia oldalunkon.